כותרת
> C;
1/1

מועצת העיתונות מגנה את נוהל ההחרמות של דובר ראש הממשלה

קרא/י עוד

מועצת העיתונות והתקשורת: החקיקה המוצעת על ידי הממשלה- חציית אורות אדומים

קרא/י עוד

פרופ' חנן מלצר נבחר פה אחד לקדנציה נוספת בת 3 שנים

קרא/י עוד

הזמנה לישיבת הנהלה, מועדון העיתונות והדלקת נר חנוכה ב-29.12.2024

קרא/י עוד

יצירה מקורית

״כל אחת שווה!״, ד״ר דניה שפירא

ב-7 באוקטובר 2024 מלאה שנה לטבח המתועב, שערכו אנשי החמאס בנשים, בִּגברים וּבִילדים, רובּם אזרחים שהתגוררו בקיבוצי וּביישובי עוטף-עזה, ולחטיפת מעל 200 מתוכם (כולל גופות של נרצחים) לרצועת-עזה, שבה נותרו עדיין 101 מהם בִּתנאים בלתי-אנושיים.

התזכורת הבלתי-נמנעת הציפה את ערוצי-התקשורת השונים בסיפורים על אנשים ונשים רבים מן השורה, באזרחי וּבמדים, שביצעו, באין מושיע, מעשי-גבורה כבר באותו היום ובמהלך המלחמה, שעדיין נמשכת. התברר, שדווקא אלה, שבהן זלזלו הבכירים, ביניהן התצפיתניות שהופקרו, ושבהן ראו את המין החלש, היו הראשונות להתעשת וליטול יוזמה להילחם במחבלים ולהציל את מי שניתן להציל.

ד״ר דניה שפירא, עורכת אתר האינטרנט של האיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית, אוהבת מאז ילדותהּ עשייה, שבה היא יכולה לתרום לאחר ולשונֶה, בלי הבדל מוצא, דת, גיל וּמִגדר.

עם-זאת, מאחר שבמהלך שנות-עבודתה בחינוך ובתקשורת, בעיקר בִּתקופת היותה (במשך 16 שנים) סגנית-העורכת של ירחון ״נעמת״, נחשפה ד״ר שפירא לנושא מעמד-האשה בחברה הישראלית ולפער החברתי ולפער הכלכלי בין נשים וּגברים, היא נהייתה שותפה, כחלק מתנועת ״נעמת״ וּמועצת ארגוני-נשים, למאבק החברתי ולמאבק המשפטי לשינוי חוקים, המפלים נשים על רקע מגדרי, ולהטבת מעמדן בכלל בחברה הישראלית.

דַניה, שהיא גם יוצרת רב-תחומית, נרתמה (ונרתמת) לא-אחת להשתמש ביצירתיותהּ ובכישרונהּ האומנותי לתת דחיפה ציבורית לנושא. במסגרת זוֹ יצרה את הכּרזה ״כל אחת שווה!״ (גם שוות-ערך וגם שווה לאחרים, אפילו אם היא שונה), תוך שימוש בטכניקה של שילוב צילומים שלה, (כאן היה הבסיס צילום של תינוקת, שהסתובבה להן בין הרגליים בשעת סדנת-חינוך), שאותם עיבדה דיגיטלית בעיוות כלשהו, כדי לתת את התחושה של אשה שונה, כשהיא גם מציירת על הדמות המקורית, שממנה נותרו רק העיניים הכחולות.


״מדממת״, ד״ר דניה שפירא

ה-7 באוקטובר 2023 היכּה את כולנו בתדהמה ובהלם, לנוכח המפלצתיות של מבצעי הטבח הנורא באזרחים, ביניהם גם נשים, נערות וילדים רכּים. מיד לאחר הטבח התבררה גם האימה של מעשי-האונס המזעזעים בהן. ד״ר כוכב אלקיים-לוי, עורכת-דין בתחום המשפט הבינלאומי וזכויות-אדם, שהנציבות הרשמית הישראלית שהביאה להקמתה הגיעה לחלונות הגבוהים במדינות רבות ובארגונים, ששמרו עד אז על שתיקה רועמת, כולל או״ם, אינה חדלה להילחם עם חברותיה על החשיפה ועל ההכרה הבינלאומית בנושא הפגיעה המינית הזוועתית בידי מחבלי-החמאס, תוך ניסיון להביא להעמדתם לדין על פשעי-מלחמה נגד האנושות. כהוקרה על מעשיה, גם הוענק לה פרס-ישראל לשנת 2023.

המשרד לקידום מעמד הנשים וּמִנהל קהילה בעיריית ראשון לציון, בהובלתה של עורכת-הדין דנה אייזנר-לביא, שהיא יועצת לענייני מעמד האשה בעירייה, יזם מיד לאחר הטבח קיום תערוכה בנושא הפגיעה המינית בנשים. היצירה ״מדממת״ של ד״ר דניה שפירא, עורכת אתר האינטרנט של האיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית, שהיא גם יוצרת רב-תחומית, נבחרה להיכלל בתערוכה (בגרסתה העברית). במקביל יצאה מאוניברסיטת ולנסיה באיטליה קריאה לנשים בעולם, עם פנייה מיוחדת לנשים ישראליות, לשלוח שירים לפרסום וירטואלי בעיתונם. הגרסה האנגלית ובצידה הגרסה העברית של יצירתה של ד״ר שפירא נבחרה לפרסום אצלם.

מאחר ששוב יצאו בעולם נגד הראיות החותכות לזוועות, שעשו מחבלי-החמאס בנשים ובנערות וּבילדות וּבילדים ישראליים- גם בחטופות ובחטופים (כולל באלו שטרם שוחררו, ויש חרדה רבה למצבם!), בחרנו לפרסם את היצירה הזאת עתה.


 

״מדממת״, ד״ר דניה שפירא. (לחצו על התמונה, כדי להגדילה)

עוצב ונבנה ע"י יאלו עיצוב ובניית אתרים