כותרת
> C;
1/1

מועצת העיתונות והתקשורת: אמירתו של יאיר גולן אנטי דמוקרטית

קרא/י עוד

עליזה ז׳זק נבחרה לכהונה נוספת כיו״ר האיגוד

קרא/י עוד

מועצת העיתונות והתקשורת בעתירה לבג״צ – התערבו ומנעו את סגירת גלי צה״ל

קרא/י עוד

כנס חירום להצלת העיתונות והתקשורת, 9 בדצמבר 2025

קרא/י עוד

ההחלטה לסגירת גל״צ היא החלטה פסולה ולא חוקית

קרא/י עוד

מועצת העיתונות תובעת חקירת תקיפת צלמת רויטרס בשומרון

קרא/י עוד

ממועצת העיתונות והתקשורת

הודעת מועצת העיתונות 01.01.2026

מועצת העיתונות והתקשורת: אמירתו של יאיר גולן אנטי דמוקרטית.
המועצה קוראת לו לחזור בו, ולערוץ 14 לעמוד בתנאי הרישיון

ממועצת העיתונות והתקשורת נמסר: ״מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מוחה על דברי האלוף (מיל.) יאיר גולן, יו"ר מפלגת הדמוקרטים, שחוזר ואומר: ״כשנעלה לשלטון נסגור את ערוץ 14״.
המועצה קובעת כי אמירה זו היא אנטי דמוקרטית ומשמעותה פגיעה בחופש השידור והביטוי.
אנו קוראים לאלוף (מיל.) גולן לחזור בו מאמירתו הנ״ל ולערוץ 14 לעמוד בתנאי הרישיון שלו״.



הודעת מועצת העיתונות 25.12.2025

המועצה בעתירה לבג״צ – התערבו ומנעו את סגירת גלי צה״ל

פרופ׳ חנן מלצר, נשיא מועצת העיתונות ושופט העליון בדימוס: ״העיתונות החופשית והתקשורת הן הכרחיות ויסודיות לקיומה של חברה ומדינה דמוקרטית, ויש להמשיך ולהגן על ״ציפור נפשה של הדמוקרטיה״ למול צעדים המבקשים לצמצם את התקשורת החופשית והשידור הציבורי בישראל, לא כל שכן בעיצומה של שנת בחירות״.

בעקבות אישור הממשלה את החלטת שר הביטחון לסגירת גלי צה״ל עתרה מועצת העיתונות והתקשורת באמצעות עו״ד יעל גרוסמן לבית המשפט העליון בבקשה למתן צווים על תנאי וצווי ביניים דחופים. בעתירה נטען כי הכרזת הבטלות המבוקשת נדרשת מתוקף כך שהחלטת הממשלה איננה מספקת וכי מתחייבת חקיקה ראשית. זאת ועוד, העתירה מצביעה על פגמים בהליכי שקדמו להחלטת הממשלה, בין היתר בהרכב הוועדה המייעצת, התעלמות חוזרת ונשנית מחוות הדעת של היועמ״שית ומשניה, התעלמות מוועדת זמיר, התעלמות מעמדת צה״ל ואי-שיתוף הרמטכ״ל – בניגוד לחוק יסוד הצבא.

מנימוקי העתירה: ״החלטת הממשלה מנוגדת לעקרונות היסוד של הדמוקרטיה ושלטון החוק, ופוגעת באופן מהותי בחופש העיתונות ובחופש הביטוי. מדובר בהחלטה בלתי סבירה בעליל בנסיבות, בלתי מידתית ופסולה, שהתקבלה לכאורה משיקולים זרים ובתהליך לקוי״. עוד נטען כי סגירת התחנה, המהווה גוף תקשורת מרכזי בישראל ופלטפורמה להידברות בין חלקי הציבור הישראלי, וכי יש לראות את ההחלטה כחלק מגל יוזמות אשר מטרתן לצמצם את התקשורת החופשית והשידור הציבורי.

הודעת מועצת העיתונות 05.12.2025

כנס חירום להצלת העיתונות והתקשורת! יום שלישי 9/12/25 בשעה 10:30, צוותא ת"א

שלום רב,

הנכם מוזמנים לכנס חירום מטעם מועצת העיתונות והתקשורת בישראל וארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל, בעקבות החקיקה המוצעת אשר תפגע בחופש העיתונות והתקשורת.

אודה על השתתפותכם בכנס חשוב זה!

בברכה,

פיני שומר

מנכ"ל מועצת העיתונות והתקשורת בישראל

הודעת מועצת העיתונות 26.11.2025

נשיא מועצת העיתונות והתקשורת בוועדה לביטחון לאומי: הזהרותינו לא נענות - ניאלץ להגיש תביעות אישיות כנגד שוטרים שיפרו את החוק

פרופ' חנן מלצר בוועדה לביטחון לאומי שעסקה בנושא" "היעדר אכיפה נגד מטרידי עיתונאים ומפגינים סדרתיים וסכנה ממשית לחיי אדם":

פרופ׳ חנן מלצר, נשיא מועצת העיתונות והתקשורת, המשנה בדימוס לנשיאת העליון, דיבר בדיון בנושא אלימות כלפי עיתונאים בוועדה לביטחון לאומי ואמר: ״בהחלטות שהתקבלו פה אחד בוועדת הכלכלה של הכנסת המשטרה נדרשה להכין פקודת מפכ״ל בהתייעצות עם נשיא מועצת העיתונות שתחייב את כל השוטרים, דבר זה לא נעשה עד היום. אם חוסר המעש בנושא ימשך נהיה חייבים ללכת בעקבות ״התקדימים״ שיצר השר לביטחון פנים, השר בן גביר, כשהיה עורך דין ונגיש תביעות אישיות כנגד שוטרים מפרים״.

בנוסף, הדגיש מלצר כי מועצת העיתונות מגינה על כל העיתונאים באשר הם, כולל עתי שלו מערוץ 14 שנכח בדיון ואישר את הדברים.

בברכה,

מזכירות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל

image001.jpg


הודעת מועצת העיתונות 12.11.2025

ממועצת העיתונות והתקשורת, בראשה עומד פרופ׳ חנן מלצר, המשנה בדימוס לנשיאת ביהמ"ש העליון, נמסר: ״ההחלטה לסגירת גל״צ היא החלטה פסולה ולא חוקית. מעמד גל״צ מעוגן בחקיקה ראשית, ורק חקיקה תוכל לשנות את מעמד התחנה. מועצת העיתונות והתקשורת תפעל בכל הדרכים החוקיות כדי למנוע את סגירת התחנה, לשמור על חופש התקשורת ועל זכות הציבור לדעת״.

בברכה,

מזכירות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל

הודעת מועצת העיתונות 09.11.2025

מועצת העיתונות תובעת חקירת תקיפת צלמת רויטרס בשומרון

על כוחות הביטחון להגן באופן פעיל על התקשורת הנמצאת בשטח

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל תובעת ניהול חקירה ומיצוי דין עם תוקפי צלמת רויטרס רנין סוואפתא שהותקפה על ידי מתיישבים ישראלים בעת סיקור מסיק זיתים בשומרון.

תפקידה של תקשורת מקומית וזרה הוא להביא את המציאות בפני הציבור, בכל מקום ובכל עת, וכל פגיעה בה מהווה הריסה של אחד היסודות החיוניים ביותר של חברה תקינה.

על כוחות הביטחון להגן באופן פעיל על התקשורת הנמצאת בשטח, ואם הדבר לא נעשה יש להטמיע חובה זו, ולהביא את המפרים אותה לדין.

הודעת מועצת העיתונות 29.09.2025

חברות וחברים שלום רב,

מצ"ב הודעה על כנס חירום בתמיכה והזדהות עם גלי צה"ל, ביום שלישי 30.9.25 בשעה 11:00 בסינמטק ת"א.

בכנס ישתתף ויישא דברים גם נשיא המועצה – פרופ' חנן מלצר, שופט בית המשפט העליון (בדימ')

הנכם מוזמנים לקחת חלק ולהשתתף בכנס, ללא צורך בהרשמה.

בברכה,

מזכירות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל

הודעת מועצת העיתונות 24.06.2024

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קוראת למשטרת ישראל ולעומד בראשה לעמוד בסיכומים שהושגו במהלך פגישה של נשיא המועצה המשנה בדימוס לנשיאת בית המשפט העליון פרופ' חנן מלצר עם מפכ"ל המשטרה לשעבר רב ניצב קובי שבתאי.

הדגש בסיכומים אלה היה על חובת המשטרה להבטיח את יכולת התקשורת לסקר אירועים מבלי להרחיקה או לפגוע בה.

מכאן שאין גם מקום לייצר מעמדות של ראויים ולא ראויים לנגישות, או בין תקשורת זרה לבין תקשורת מקומית.

המשטרה אף אינה מצייתת להחלטות ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ דוד ביטן לפיהן על המשטרה לתאם עם המועצה הוצאת נוהל מחייב בנושא.

כל זאת טעון תיקון מידי נוכח היקף פעילות התקשורת בשטח במצב הנוכחי - גם ללא חסימות משטרה וללא ההגנה הנדרשת מצידה בתגובה לפגיעה בעיתונאים.

בברכה,

מזכירות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל

הודעת מועצת העיתונות 13.11.2024

נשיא מועצת העיתונות והתקשורת, השופט בדימוס פרופ׳ חנן מלצר: שטף היוזמות האחרונות לפגיעה בחופש העיתונות יחייב את המועצה לנקוט בהליכים משפטיים וציבוריים לבלימת המהלכים האמורים

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מגנה בתוקף את המנהג שעשה לעצמו דובר ראש הממשלה הד"ר עומר דוסטרי להחרים עיתונאים המסקרים את פעילות המשרד כאשר דיווחיהם אינם נראים לו. המועצה התריעה על כך בעבר והדובר נאלץ להחזיר אל מעגל מקבלי המידע את העיתונאיות מוריה אסרף ורפאלה גויכמן לאחר מחאות בהן גם מחאת המועצה.

והיום התבשרנו שוב על ידי הפרשן המדיני של ערוץ 11 מיכאל שמש שהדובר חזר על הנוהג החמור הזה והוא מחרים את שמש ולא עונה על שאלותיו.

מועצת העיתונות והתקשורת רואה בנוהג זה דבר פסול מעיקרו ונוגד את פסיקת בג"צ שקבע כי מניעת מידע מעיתונאי אמון, משיקולים שאינם קבועים בחוק, פוגעת באופן חמור בחופש העיתונות ובזכות הציבור לדעת.

על כן מועצת העיתונות והתקשורת קוראת לדובר משרד ראש הממשלה לחזור בו מיד מהנוהג הפסול של אפליה בין עיתונאי לעיתונאי ולוודא שכל העיתונאים המואמנים על סיקור משרד רוה"מ מקבלים את כל המידע הנחוץ לביצוע מלאכתם נאמנה.

נשיא מועצת העיתונות והתקשורת, השופט בדימוס פרופ׳ חנן מלצר הוסיף כי שטף היוזמות האחרונות לפגיעה בחופש העיתונות יחייב את המועצה לנקוט בהליכים משפטיים וציבוריים לבלימת המהלכים האמורים.

הודעת מועצת העיתונות 04.11.2024

החקיקה המוצעת על ידי הממשלה- חציית אורות אדומים

המועצה מזהירה ממספר הצעות חוק שעולות לאחרונה מטעם חברי כנסת מן הקואליציה כהצעות חוק פרטיות שמטרתן לצמצם את חופש העיתונות והבעת הדעה

מועצת העיתונות והתקשורת מתריעה : אנו בעיצומה של מתקפה רבתי על חופש העיתונות בישראל.

המועצה מזהירה ממספר הצעות חוק שעולות לאחרונה מטעם חברי כנסת מן הקואליציה כהצעות חוק פרטיות שמטרתן לצמצם את חופש העיתונות והבעת הדעה.

המועצה מחזקת את ידי צוות הייעוץ המשפטי לממשלה הקובע ברורות כי השתלטות פוליטית על תאגיד השידור היא צעד פסול ולא דמוקרטי.

הצעה זאת מצטרפת למהלכים נוספים שמשמעותם מתן אפשרות לשלטון להשתלט על אמצעי התקשורת והשידור הציבורי הן באמצעות שליטה בתקציבו והן באמצעות שליטה באיוש עמדות מפתח לקביעת דרכו.

צעדים כאלה נראו בעבר במשטרים שאיבדו את הזכות להיקרא דמוקרטיה.

בהם -ההצעה הנקראת "חוק האינטרנט" שתאפשר לממשלה לסגור אתרי אינטרנט "שפוגעים בביטחון המדינה" לפי שיקול דעתה.

הצעת חוק נוספת היא הידועה כחוק "הרייטינג " שמכפיפה את שיטת המדרוג של ערוצי הטלוויזיה למשרד התקשורת . דבר המעניק כלי נוסף לממשלה לשליטה על תקציבי הערוצים.

לאלה נוסף תיקון חוק תאגיד השידור שמכפיף את תקציב התאגיד לתקציב המדינה בניגוד למצב הקיים בו הוא נפרד ועצמאי ובכך מערער את עצמאות תאגיד השידור ונותן בידי הממשלה כלי לכפות עליו ציות.

הגודש הזה של הצעות חוק הקרויות פרטיות שזוכות לתמיכת הקואליציה הוא חציית אורות אדומים על ידי הממשלה באשר למצב חופש העיתונות בארץ.

המועצה מתכוונת להיאבק בצעדים אלה בכל האמצעים המשפטיים והציבוריים העומדים לרשותה.

הודעת מועצת העיתונות 01.10.2024

נשיא מועצת העיתונות והתקשורת בישראל שופט בית המשפט העליון בדימוס פרופ' חנן מלצר נבחר פה אחד לקדנציה נוספת בת 3 שנים

הנשיא הדגיש בדבריו לאחר הרמת כוסית לפני ערב ראש השנה תשפ"ה כי נשקלים צעדים משפטיים נוספים לעיבוי חגורת ההגנה על עיתונאים בשטח - גם נוכח מחדלי הגנה ופגיעות של שוטרים בהם.

נשיא המועצה הודה לחברות והחברים על האמון שניתן לו– ואמר כי זאת תהיה תקופת כהונתו האחרונה.

גם בקדנציה הנוכחית, הדגיש, ימשיך להתגייס ככל יכולתו למימוש תכניות פעולה כולל צעדים משפטיים נוספים לעיבוי ההגנה על עיתונאים – זאת גם מפני מחדלי הגנה או אף פגיעה של שוטרים באנשי תקשורת.

מלצר הוסיף כי המועצה שואפת לפעול בשיתוף פעולה מתהדק גם עם לשכת עורכי הדין. ה

משנה לנשיא עו"ד ארנה לין ניהלה את הישיבה שהסתיימה בהגשת זר פרחים לנשיא המועצה לרגל בחירתו ובהרמת כוסית לרגל בואה של השנה החדשה שבפתח.

הודעת מועצת העיתונות 24.05.2024

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קוראת לראש הממשלה להעביר מתפקידו את שר התקשורת שלמה קרעי

לכל אורך דרכו גילה השר קרעי חוסר הבנה למהותו של חופש העיתונות במדינה דמוקרטית, דבר שיש לכבדו ככל האפשר גם בעת לחימה ומצוקה.

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קוראת לראש הממשלה להעביר מתפקידו את שר התקשורת שלמה קרעי, וזאת בשל כשליו בתחום שהוא מופקד עליו.

די בפרשת החרמת הציוד של AP כדי להצדיק את המסקנה שלא ראוי שהשר קרעי ימשיך בתפקידו, וזאת לאחר שראש הממשלה הורה להחזיר את הציוד שהוחרם לAP בעקבות פניות רבות אליו, לרבות זו שנעשתה אליו ע״י המועצה.

הנזק שגרם יוכל לבוא על תיקונו רק בהחלפתו במי שמבין-נה את מהות התפקיד.

הודעת מועצת העיתונות 06.03.2024

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מציינת בהערכה את החלטתו של העיתונאי יעקב אחימאיר להתפטר מתפקידו כיו"ר ועדת פרס ישראל לתקשורת
זאת במחאה על החלטת שר החינוך יואב קיש לבטל את הענקת הפרס במתכונתו הקיימת ביום העצמאות ולהעניק פרסים רק בתחומי גבורה אזרחית וערבות הדדית

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מציינת בהערכה את החלטתו של העיתונאי יעקב אחימאיר להתפטר מתפקידו כיו"ר ועדת פרס ישראל לתקשורת.
זאת במחאה על החלטת שר החינוך יואב קיש לבטל את הענקת הפרס במתכונתו הקיימת ביום העצמאות ולהעניק פרסים רק בתחומי גבורה אזרחית וערבות הדדית.


אחד מאלה שהיו אמורים לזכות בפרס, על פי הפרסומים, הוא יזם ההייטק אייל וולדמן המזוהה עם ראשי המאבק בממשלה על רקע הרפורמה המשפטית- והוא טען כי לכאורה זאת הסיבה להדרתו ולביטול הפרס.

מועצת העיתונות בראשות המשנה בדימוס לנשיאת בית המשפט העליון חנן מלצר, מקווה כי הביטול – יבוטל והפרס יחולק במתכונתו הקיימת מזה שנים ביום העצמאות, לצד הפרסים שהוצע להוסיפם לציון גבורה אזרחית וערבות הדדית.

אחימאיר הוא חתן פרס ישראל לעיתונות לשנת תשע"ב 2012 ומעמודי התווך של השידור הציבורי לאורך עשורים. החלטתו מבטאת גם את חשיבות הצורך ההכרחי בעיתונות חופשית תוך היצמדות לעובדות והכל ללא מורא וללא הטיה כלשהי. זאת תכלית הענקת פרס ישראל לתקשורת.


הודעת מועצת העיתונות 22.02.2024

מועצת התקשורת והעיתונות בישראל מגנה את מתקפת התעמולה האנטי ישראלית של האיגוד הבינלאומי IFJ

מבלי לגרוע משלילת תיאורי התעמולה בהכרזת ה -IFJ – עמדת המועצה באשר להגנה על עיתונאים, צלמים, אנשי צוות – חד משמעית: יש לאפשר להם ככל הניתן לעשות את עבודתם גם בתנאי לוחמה תוך מתן הגנה מלאה ובלבד שמדובר בעיתונות מקצועית היוצאת לשטח ולא בפעילי טרור המתחזים לעיתונאים.

הפדרציה הבינלאומית של איגודי העיתונאים IFJ הכריזה על 26 בפברואר כ"יום למען העיתונאים הפלשתינאים" וזאת כתגובה למה שהפדרציה מכנה "טבח" של 100 עיתונאים פלשתינאים במהלך "חרבות ברזל".

האיגוד הפלשתינאי חבר בפדרציה. במהלך השנים פרשו איגודי עיתונאים בישראל מן הארגון בשל הטיה אנטי ישראלית מתמשכת ומחריפה שהגיעה לשיא לאחר מתקפת הטרור של החמאס ב-7 לאוקטובר.

מועצת התקשורת והעיתונות בישראל מגנה את מתקפת התעמולה האנטי ישראלית של האיגוד הבינלאומי האמור להגן על עיתונאים גם בשטחי לוחמה וזאת הוא עושה לכאורה תוך החלפה של עובדות בתעמולה.

חברות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל אגודות העיתונאים ירושלים ותל אביב שהיו בעבר גם חברות בפדרציה הבינלאומית פרשו ממנה במחאה לפני שנים.

מנשר התעמולה האחרון של הפדרציה מוכיח כי אכן זאת אינה זירה שראוי לקחת חלק בפעילותה ובמנשריה.

מבלי לגרוע משלילת תיאורי התעמולה בהכרזת ה -IFJ – עמדת המועצה באשר להגנה על עיתונאים, צלמים, אנשי צוות – חד משמעית:

יש לאפשר להם ככל הניתן לעשות את עבודתם גם בתנאי לוחמה תוך מתן הגנה מלאה ובלבד שמדובר בעיתונות מקצועית היוצאת לשטח ולא בפעילי טרור המתחזים לעיתונאים.

הודעת מועצת העיתונות 13.02.2024

לאחר הכאת העיתונאי איתמר כהן על ידי שוטרים: מועצת העיתונות והתקשורת בישראל תובעת חקירת המעורבים

לצערנו, אנו עדים לכך שמקרי אלימות משטרתית כנגד עיתונאים חוזרים ונשנים למרות הוראות הפיקוד העליון של המשטרה שגובשו יחד עם נשיא מועצת העיתונות והתקשורת בישראל * נדרשת פגישה דחופה עם המפכ"ל

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מביעה זעזוע והלם לנוכח האלימות המשטרתית הקשה שהופעלה כנגד העיתונאי איתמר כהן בעת שמילא את תפקידו בסיקור הפיגוע בשער שכם בירושלים אתמול. איתמר כהן הוכה קשות באלות השוטרים ונגרמו לו דימומים ושברים בידיו.

המועצה ונשיאה , השופט העליון בדימוס חנן מלצר, דורשים מהמשטרה וממח"ש לחקור מייד את השוטרים המעורבים ולנקוט כנגדם את הצעדים המתבקשים כולל השעייה עד לבירור המקרה.

לצערנו, אנו עדים לכך שמקרי אלימות משטרתית כנגד עיתונאים חוזרים ונשנים למרות הוראות הפיקוד העליון של המשטרה שגובשו יחד עם נשיא מועצת העיתונות והתקשורת בישראל.

על משטרת ישראל ומפקדה לפעול באופן מיידי כדי להגביר את המודעות בקרב דרגי השטח להוראות אלו ולהתייחס בכל חומר הדין לאלו המפרים אותן.

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל פונה אל מפכ"ל המשטרה רב ניצב קובי שבתאי לקבוע מועד לפגישה דחופה עם נשיא המועצה כדי לדון בדרכים למנוע הישנות מקרי האלימות המשטרתית החמורה נגד עיתונאים.

הודעת מועצת העיתונות 17.01.2024

"אם לא תהיה ברירה נפנה לבג"צ"

חנן מלצר נשיא מועצת העיתונות המשנה לנשיאת בית המשפט העליון בדימוס בתכנית הבקר של אריה גולן – על התיקון המקודם בחוק השב"כ שיש בו פגיעה בחסיון העיתונאים והמקורות – שלא הוחרגו

גולן – מקודם בכנסת תיקון לחוק השב"כ לפיו יהיו לשב"כ הרשאות נוספות לרגל אחרי אזרחים ישראלים, לאסוף מידע על דעות פוליטיות, אמונות דתיות, נטיות מיניות של אדם, לחדור למחשב או לטלפון הנייד מבלי שזה יחשב האזנת סתר כמשמעה בחוק. גם לדרוש מידע על אזרחים מספקי אינטרנט – כל זה בלי צו שיפוטי או מנגנון בקרה חיצוני.

יש החרגה – לא כולם יהיו נתונים לבדיקות והחקירות הללו. למשל עורכי דין, רופאים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים וכוהני דת מוחרגים. הבעיה היא -ועל זה מדבר ארגון העיתונאיות והעיתונאים – לא מוחרגים. איך אתה רואה את זה השופט מלצר?

נשיא מועצת העיתונות חנן מלצר: החוק הזה הוא חוק חשוב וגם התפקיד של השב"כ חשוב. יחד עם זאת החוק פוגע בפרטיות מעבר לנדרש. אך לא אתעסק בזה עכשיו אלא רק בנושא הפגיעה בעיתונאים. כפי שאמרת יש בעלי מקצוע מיוחדים שיש להם חסיונות כמו עורכי דין, פסיכולוגים, רופאים, פסיכיאטרים. להם חדירה לרשומות שלהם אפשרית בעקרון רק באישור היועצת המשפטית לממשלה, או פרקליט המדינה – או בית משפט.

לעומת זאת – לגבי עיתונאים – החוק שותק לחלוטין. בו בזמן שחופש העיתונות והזכות של העיתונאי לחיסיון בקשר שלו עם המקורות מוכר בפסיקה. זכות יסוד קונסטיטוציונית.

גולן: שכחו את העיתונאים או יש פה כוונת מכוון כמו שאומרים?

מלצר: זאת אני לא יודע אך זאת עובדה שעיתונאים לא מוזכרים שם בכלל. הדבר הזה חמור. קודם כל הוא בניגוד לפסיקת בית המשפט העליון. אני רוצה להזכיר: בעת הקורונה נתנו לשב"כ להשתמש בכלי כדי לגלות קשרים של אנשים שנדבקו בקורונה עם אחרים. והעיתונאים בפסיקת בג"צ הוחרגו אמנם בדעת רוב של הנשיאה חיות ושלי – מהצורך לגלות את המקורות.

לגבי עיתונאים – זה לא רק הרשימות שלהם והתכנים – יש חשיבות גדולה וזאת הייחודיות של העיתונאים – שמה שחשוב זה לא רק התוכן של השיחות עם כל מיני אנשים אלא עצם הקשר. כי מקור שפונה לעיתונאי צריך לדעת שהוא מוגן.

גולן: האם מועצת העיתונות תפנה לבג"צ כדי להוסיף את העיתונאים למגזרים המוחרגים?

מלצר: קודם כל היא תפנה לכל פורום שידון בזה כדי להסיר את רוע הגזרה. אם לא תהיה ברירה היא תפנה לבג"צ וכפי שאנו יודעים יש שופטים בירושלים והם עד עכשיו ביססו את חופש העיתונות ובצדק. אז אם לא תהיה ברירה נפנה לבג"צ".

הודעת מועצת העיתונות 17.12.2023

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מגנה בחריפות

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל רואה בחומרה רבה ומגנה בחריפות את התמיכה שהפגין השר לביטחון לאומי, איתמר בן-גביר, בקצין לוחם מג״ב החשוד בתקיפתו של צלם במזרח ירושלים.
במעשיו אלה השר מכשיר אלימות נגד העיתונאים, מעודד פגיעה בחוק ומתערב בחקירות.
מעבר לפגיעה בזכות הציבור לדעת מהווה התנהלותו של השר התערבות אסורה בחקירת מח״ש ופגיעה מסוכנת בסדרי שלטון בזמן מלחמה.

הודעת מועצת העיתונות 26.11.2023

מועצת העיתונות והתקשורת מביעה מחאה חריפה על הצעת ההחלטה שהניח שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי על שולחן הממשלה, והקובעת הפסקת ההתקשרות של כל גופי הממשלה עם עיתון "הארץ" בתואנה שהעיתון נוקט " קו פוגעני החותר תחת מטרות המלחמה ומרפה את המאמץ הצבאי ואת חוסננו החברתי" .

המועצה רואה בהצעה זו פגיעה חמורה בחופש הביטוי ובדמוקרטיה, והתערבות פוליטית גסה בתכנים עיתונאים ואף נסיון סחיטה על ידי החרמה כלכלית.

לא יעלה על הדעת שקו פוליטי מסוים שלא עולה בקנה אחד עם דעותיו של השר יהיה בסיס להחרמה כלכלית, שהיא שיטה שאויבינו מנסים להשתמש בה כנגדנו בעולם. יתר על כן ההצעה הזו עלולה להוות לחץ ואיום על אמצעי תקשורת אחרים כדי שילכו בתלם שקובעת הממשלה ולא, יינזקו כספית.

המועצה קוראת לממשלה לפסול את ההצעה הנואלת על הסף ולהורות לשר התקשורת, שחוזר ומנסה לפגוע בכלי התקשורת החופשיים, להפסיק לנסות לפגוע בחופש העיתונות והדעה.
השר קרעי - במקום לשבח את התקשורת הישראלית על פועלה והישגיה בתקופה קשה זו - מעלה הצעות שלא רק שדינן להידחות על הסף, אלא שיש בהן כדי להצדיק את פיטוריו מהממשלה לאלתר.

הודעת מועצת העיתונות 26.10.2023

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קוראת לפרישתו מהממשלה או לפיטוריו המיידיים של השר עמיחי אליהו עקב הצעתו לסגור את תאגיד השידור הציבורי ולהשתמש בתקציבו למימון הוצאות המלחמה.

המועצה רואה בהצעת השר ניסיון מסוכן לפגוע בחופש העיתונות והמידע בישראל, תוך ניצול ציני ומכוער של מצב המלחמה.

תאגיד השידור הציבורי עושה בימים כתיקונם, ובמיוחד בימים אלה, עבודת קודש בהבאת המידע המהימן הדרוש לציבור בעת מלחמה. כל עובדיו העיתונאים והאחרים עובדים סביב השעון, ואף מסכנים את שלומם וחייהם, כדי לעמוד במטלה הזו.

מועצת העיתונות והתקשורת עומדת על המשמר כדי לסכל הצעות ממין זה ששואפות לפגוע בחופש הביטוי והעיתונות בתואנה של מצב חירום ותואנות אחרות.

סגירת משרד המורשת שבראשו עומד השר - זה הוא הצעד הראוי והמתבקש הן למען אחדות העם ואיכות השיח הציבורי בישראל והן לצורך הפניית משאבים למי שזקוקים להם עתה בדחיפות.

הודעת מועצת העיתונות 15.10.2023

מועצת העיתונות והתקשורת רואה בדאגה חמורה את הפרסום בדבר כוונתו של שר התקשורת שלמה קרעי לתקן תקנות המאפשרות כליאה של כל מי שנחשד בפגיעה במורל הלאומי.

המועצה ובראשה הנשיא, שופט בית המשפט העליון בדימוס חנן מלצר, מתנגדת בחריפות לתקנות מעין אלה שמקומן לא יכירן במדינה דמוקרטית, במיוחד בימים קשים אלה בהם רואים כולם את חשיבותה של התקשורת החופשית, שמביאה את המידע לכל הבתים, משמשת כתובות לאזרחים מודאגים ומאיצה בגורמי הממשל לתת להם מענה.
המועצה מדגישה שדי בחקיקה ובפסיקה הקיימת כדי לשמר את האיזון הנכון בין צרכי ביטחון המדינה ובין זכות היסוד של חופש הביטוי שהוא מאושיות היסוד של מדינה דמוקרטית. המועצה קוראת לשר קרעי ולממשלה להימנע מתיקון התקנות הללו.

הודעת מועצת העיתונות 09.10.2023

מחזקים ידי העיתונאים והעיתונאיות העושים את מלאכתם נאמנה במצב המלחמה

מועצת העיתונות והתקשורת מחזקת את ידי העיתונאים והעיתונאיות העושים את מלאכתם נאמנה במצב המלחמה בו נתונה המדינה.

חברי המועצה ונשיאה, המשנה לנשיאת בית המשפט העליון בדימוס חנן מלצר, מביעים את הערכתם לאומץ ליבם של העיתונאים המביאים מידע חיוני לציבור וקוראים להם לשמור על ביטחונם האישי תוך כדי מילוי משימתם. חיזקו ואימצו.


אנו מאוחדים בשילוב ידיים עם הציבור כולו שליבו בדרום עם תושבי האזור והנפגעים בתקווה לבלימה מהירה של מתקפת הרצח וחיזוק ידי הלוחמים והמשפחות.

הודעת מועצת העיתונות 02.10.2023

לאפשר לכל כלי תקשורת להביא דעות

02/10/2023

גם אם יש מתנגדים למסר תגובת מועצת העיתונות והתקשורת לקטיעת שידור בערוץ 14 בשל הפרעת מפגינים

מועצת העיתונות והתקשורת מגנה בחריפות את קטיעת שידורי תוכנית "הפטריוטים" בערוץ 14, ששודרה ביום ראשון מסוכה מחוץ לאולפן בפאתי מודיעין.

התכנית נקטעה בגלל מפגינים שהגיעו למקום. המפגינים הפריעו לשידור ואילצו את משתתפי הפאנל לצאת לפרסומות. לאחר הפרסומות, חזרה התוכנית לשידור מתוך האולפן.

במרחב הציבורי של ישראל הדמוקרטית – כל ערוץ תקשורת זכאי ורשאי להביא לציבור מסרים, קולות ודעות אם אין בהם עבירה על החוק. זאת גם אם יש המתנגדים למסר.

אין לאפשר סתימת פיות וחובה להגן על זכות השידור.

הודעת מועצת העיתונות 27.09.2023

בית הדין לאתיקה של מועצת העיתונות והתקשורת עמד על חשיבות קבלת תגובה מן הצד הנפגע מפרסום וקיבל את תלונת שי גלילי נגד חדשות ערוץ 13.

סיבת התלונה כתבה ששודרה בדצמבר 2020 בחדשות ערוץ 13 מאת הכתב רביב דרוקר – ומופיעה באתר חדשות הערוץ. בכתבה נטען כי המתלונן – מבקר מפלגת הליכוד – מקבל סכום עתק גם כדי "להשתיק" כדי שהביקורת לא תהיה נוקבת. הופיעה בכתבה תגובה קצרה אשר כפרה בסכומי השכר שיוחסו למתלונן.

עוצב ונבנה ע"י יאלו עיצוב ובניית אתרים