כותרת
> C;
1/1

מועצת העיתונות מגנה את נוהל ההחרמות של דובר ראש הממשלה

קרא/י עוד

מועצת העיתונות והתקשורת: החקיקה המוצעת על ידי הממשלה- חציית אורות אדומים

קרא/י עוד

פרופ' חנן מלצר נבחר פה אחד לקדנציה נוספת בת 3 שנים

קרא/י עוד

הזמנה לישיבת הנהלה, מועדון העיתונות והדלקת נר חנוכה ב-29.12.2024

קרא/י עוד

מעל למאה אלף קשישים נסתייעו ברכישת מזון

מלחמת ״חרבות הברזל״ התאפיינה ומתאפיינת מאז תחילתה בדאגה בלתי-נלאית מצד אזרחי-המדינה לא רק בסיוע לחיילות ולחיילים, אלא גם לאזרחים בִּמצוקה. אך נראֶה, שלא די בכך, כשהמדינה אינה תורמת את חלקה. סקר חדש, שערכה חברת-הסקרים ״גיאוקרטוגרפיה״, ביוזמת רשות הצרכנות בהסתדרות והסתדרות הגימלאים, חושף נתונים מדאיגים לגבי מצבם של קשישים בישראל בזמן המלחמה. מתברר, כי למעלה ממאה אלף גימלאים, שהם כתשעה אחוזים מכלל הקשישים בישראל, נזקקו (עד פרסום הסקר) לסיוע ברכישת מזון או בהשגת ארוחה חמה בזמן המלחמה.

מאת: מאיר חוטקובסקי

25/03/2024

יו"ר הסתדרות הגימלאים, שמוליק מזרחי, ומנכ"ל הסתדרות הגימלאים, אפרים קורן, מציינים, כי "מדובר בסקר ייחודי, שנועד לבחון את ביטחונם של מיליון ורבע הקשישים במהלך מלחמת ׳חרבות הברזל׳, כולל: הביטחון התזונתי, הביטחון הרפואי, הביטחון הבריאותי והביטחון הנפשי. המסקנה היא, שעל המדינה לחזק את ציבור הגימלאים בנושאים שהועלו בסקר, ולכן נעביר אותו לגורמי-ממשל, כמו: שרים וחברי-כנסת, רשויות מקומיות, עמותות וגורמי-סיוע אחרים."

להלן נתונים נוספים מן הסקר:

  • רבע מכלל 1.2 מיליון הקשישים בישראל התקשו לקבל מענה רפואי.
  • 13% חשו צורך בסיוע נפשי.
  • 94% מהקשישים התכוננו מראש לשעת-החירום, והצטיידו ברשימת טלפונים של קרובי-משפחה, בתרופות ובכסף מזומן.
  • ל-80% מבני הגיל השלישי אין לחצן-מצוקה.
  • 37% אינם יודעים להשתמש באמצעים להעברת תשלום, או למשיכת כספים.
  • 22% חוו מקרי-הונאה, כאשר 94% מודעים לסכנה שבהונאות צרכניות.

אפרים קורן מציין, בנוסף, את הצורך הדחוף לחזק את התמיכה הנפשית של חלק מהאוכלוסייה המבוגרת במצבי-חירום, כמו גם את העובדה, כי מתחייב מאמץ מרכזי לסגירת הפערים בתחושת הביטחון והמענים, הנדרשים במצב-חירום, על-ידי הפעלת תוכנית לאומית ותמיכה באוכלוסייה המבוגרת בישראל, בדגש על אוכלוסיית בודדים ובני הגיל הרביעי.

עורך-הדין ירון לווינסון, מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות: "הקשיים האובייקטיביים של הגימלאים יכולים לִגבּוֹר בעתות-חירום-ומלחמה, ולכן יש חשיבות רבה להכרת האמצעים הטכנולוגיים והדיגיטליים, העומדים לרשותם של הגימלאים. שימוש ותרגול בכלים ובאמצעים אלו בתקופת-שגרה יסייעו רבות בעת-חירום." הסקר מדגיש את הצורך הדחוף במתן סיוע ותמיכה לקשישים בישראל, הן בזמן-חירום והן בשגרה היומיומית.

עורך-הדין לווינסון: "הקשיים האובייקטיביים של הגימלאים יכולים לִגבּוֹר בעתות-חירום-ומלחמה" (קרדיט תמונה- אתר pixabay.com).

כתשעה אחוזים מכלל הקשישים בישראל נזקקו לסיוע ברכישת מזון או בהשגת ארוחה חמה בזמן המלחמה (תמונה- ליאונרדו AI).

עוצב ונבנה ע"י יאלו עיצוב ובניית אתרים