כותרת
> C;
1/1

מועצת העיתונות מגנה את נוהל ההחרמות של דובר ראש הממשלה

קרא/י עוד

מועצת העיתונות והתקשורת: החקיקה המוצעת על ידי הממשלה- חציית אורות אדומים

קרא/י עוד

פרופ' חנן מלצר נבחר פה אחד לקדנציה נוספת בת 3 שנים

קרא/י עוד

הזמנה לישיבת הנהלה, מועדון העיתונות והדלקת נר חנוכה ב-29.12.2024

קרא/י עוד

העובד סיים את משימתו, ממשיכים הלאה!

קשישים רבים עסוקים בימי-המלחמה באינטנסיביות ובמקצועיות בסיוע לאחרים בהתנדבות, (מה שהם עושים גם בימים רגילים...), אך כאשר הם רוצים לתרום מן הידע ומן הניסיון שלהם, שלא יסולאו בפז, בעבודה ששכר בצידה, הם נתקלים בחומה בצורה של מעסיקים המעדיפים צעירים- לא-אחת תוך התפשרות על התאמתם להגדרות התפקיד המוצע. מחקר חדש חושף, כי רוב המעסיקים בישראל סבורים, כי עובדים מבוגרים מתקשים ללמוד שיטות חדשות, נצמדים לשיטות מוּכּרות, ומתקשים בניהול. כמו-כן הם תופשׂים (בימים שבהם תוחלת-החיים עלתה לאין-שיעור) עובד בן 50 כמבוגר מדיי! מבצעי המחקר ממליצים לקדם שינוי בחוק גיל-הפרישה, להציע הכשרות מקצועיות לעובדים מבוגרים, ולעודד מעסיקים להעסיק עובדים מבוגרים במגוון רחב יותר של תפקידים.

מאת: מאיר חוטקובסקי
21/12/2023

מחקר חדש, שהזמין משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, ושנערך בידי חוקרים ממכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל, בחן את עמדותיהם של מעסיקים בנוגע להעסקת עובדים מבוגרים בישראל. המחקר מתבסס על סקר מקיף בקרב מעסיקים, על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) ועל ראיונות-עומק עם מנהלים בדרג-ביניים ומנהלים בכירים בארגונים בינוניים וגדולים.

מממצאי המחקר עולה, כי 72 אחוזים מהמעסיקים סבורים, כי עובדים מבוגרים מתקשים בלמידת שיטות חדשות, ו-83 אחוזים סבורים, כי הם נצמדים לשיטות מוּכּרות. עוד עולה, כי כחצי מהמעסיקים סבורים, שעובד מבוגר הוא אדם שגילו נע בין 50 ל-60.

החוקרים זיהו מספר גורמים, התורמים לתפישׂות המכלילות השליליות של מעסיקים על עובדים מבוגרים. אחד הגורמים הוא מעמד הקביעוּת, המעניק לעובדים מבוגרים ביטחון תעסוקתי רב. גורם נוסף הוא חוק גיל-הפרישה, המחייב עובדים לפרוש בגיל 67 (גברים) ובגיל 62 (נשים).

עם-זאת, המחקר גם העלה, כי מעסיקים מעריכים את ניסיונם ואת נאמנותם של עובדים מבוגרים. כך, לדוגמא, 96 אחוזים מהמעסיקים סבורים, כי עובדים מבוגרים הם בעלי ניסיון רב, ו-90 סבורים, כי הם נאמנים לארגון.

שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף, נחוש מאוד בתגובתו לממצאי המחקר: "המציאות שבה כ-50 אחוזים מהמעסיקים רואים באדם, שגילו 50 ומעלה, עובד מבוגר, חייבת להשתנות!". לדבריו, "האזרחים הוותיקים הם נכס תעסוקתי חיוני, והשפעות המצב המלחמתי על שוק-העבודה הישראלי מחדדות זאת."

ד"ר אלה אוסטרובסקי-ברמן, החוקרת הראשית של המחקר, מדגישה, כי "בישראל 'הצעירה' כל אדם שמיני הוא בן 65 ומעלה. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לא לנצל את היכולות, את הידע ואת הניסיון של העובדים המבוגרים!" לדבריה, "יש לקדם שינויים, שיהפכו את תהליך הזדקנות האוכלוסייה מנטל להזדמנות לצמיחה כלכלית."

המחקר ממליץ על מספר פעולות שעשויות לסייע לשנות את תפישׂותיהם של מעסיקים כלפי עובדים מבוגרים. מומלץ, בין-היתר, לקדם שינוי בחוק גיל-הפרישה, להציע הכשרות מקצועיות לעובדים מבוגרים, ולעודד מעסיקים להעסיק עובדים מבוגרים במגוון רחב יותר של תפקידים.

השר יצחק וסרלאוף: "האזרחים הוותיקים הם נכס תעסוקתי חיוני."

ד"ר אלה אוסטרובסקי-ברמן: "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לא לנצל את היכולות של המבוגרים!"

עוצב ונבנה ע"י יאלו עיצוב ובניית אתרים